Mooie NKHTGT races tijdens Historische Zandvoort Trophy

David Hart was een klasse apart in de eerste van twee Gamma NKHTGT races die tijdens de Historische Zandvoort Trophy in het laatste weekeind van april werden verreden. In de tweede race was het Bob Stevens die in de slotfase profiteerde van achterblijvers en zo de finishvlag te pakken vóór zijn vader. 

Tekst Jan-Bart Broertjes Foto's : Pim van de Werd/NKHTGT 

De eerste race om het NK HTGT tijdens de Historische Zandvoort Trophy werd met afstand gewonnen door David Hart in zijn AC Cobra. Om de tweede plaats werd fanatiek gestreden door drie Lotus Elan rijders, Jos en Bob Stevens en Christian Wedel. Door verdedigend te rijden wist de ervaren Duitser de tweede plaats te pakken voor de jonge Bob Stevens. Alexander Schlüchter verprutste zijn kansen door in de eerste ronde te spinnen, maar kwam nog terug naar de vijfde plaats. De GTS11 klasse werd gewonnen door Robert Hamilton in zijn Marcos 1800GT en de kleine sportwagenklasse door Brian Lambert in een Ginetta G4. Bij de grote toerwagens, die op het verse Zandvoortse asfalt maar moeilijk uit de voeten kunnen, ging het mis in de eerste ronde. Norbert Gross en Cees Lubbers raakten elkaar, waarna regerend kampioen Gross van de baan spinde en vervolgens een andere deelnemer raakte. Roel Korsten profiteerde en pakte de leiding in de klasse in zijn Ford Mustang, maar oude rot Jaap van der Ende (Ford Falcon) lachte het laatst en pakte uiteindelijk de winst. De andere toerwagenklassen werden gewonnen door Bert du Toy van Hees (Lotus Cortina) en Bert Mets (Morris Cooper S).
 
Bob Stevens slimme winnaar 
De zondagse race om het NK HTGT werd een Lotus Elan-onderonsje. Bij de start was Mark Dols zeer snel weg in zijn Marcos, maar het was Jos Stevens die de leiding nam. Al snel was er een kopgroepje van drie Lotussen met Jos Stevens, Bob Stevens en Alexander Schlüchter, met niet ver daarachter Mark Dols en Robert Hamilton die een fantastisch gevecht leverden in hun Marcossen. Bob Stevens was de snelste man in het veld, maar raakte even naast de baan en moest hard werken om Schlüchter te passeren. Toen dat gelukt was, reed hij het gat naar zijn vader dicht. In de laatste ronde kwamen ze in druk verkeer terecht en daarvan profiteerde Bob slim en pakte de winst. Dols won de GTS11 klasse. Frans van Maarschalkerwaart (Shelby Mustang) wist Rhea Sautter in haar Jaguar E-type net voor te blijven voor de winst in GTS12 en Brian Lambert was opnieuw de winnaar bij de kleine sportwagens in zijn Ginetta G4. Martin Bijleveld was een klasse apart in de grote toerwagenklasse, samen met teamgenoot Jaap van der Ende voert hij nu de tussenstand in het kampioenschap aan. De andere toerwagenklassen werden gewonnen door Bert Mets en Gerrit Jan van Leenen.
 
Voor de complete uitslagen zie www.nkhtgt.nl
 

Volgende races:  
4-6 augustus Gamma Racing Days Assen 
1-3 september Historische Grand Prix Zandvoort 
6-8 oktober DIJON Classic