In 1994 is het Oldtimerclub Gronsveld die de eerste editie van InterClassics organiseerde in één van de hallen van MECC Maastricht. In 25 jaar is InterClassics Maastricht inmiddels uitgegroeid tot een van meest vooraanstaande oldtimer beurzen van Europa, sinds 1996 georganiseerd door MECC Maastricht, en neemt de beurs het volledige MECC Maastricht in beslag. Geboren als InterClassics heeft de beurs door de jaren heen een aantal naamswijzigingen ondervonden. Zo werd de naam in 2003 veranderd in ‘InterClassics & TopMobiel’ en vanwege de uitbreiding van de beurs naar de zuiderburen, InterClassics Brussels, werd in 2015 de naam omgedoopt tot ‘InterClassics Maastricht’.

Thema’s
De thema’s die tijdens de beurs centraal staan, welke inmiddels bekend en vertrouwd zijn bij de bezoekers, zijn niet altijd een vast onderdeel geweest. In 2003 werd het eerste thema geïntroduceerd en inmiddels hebben er 18 thema’s de revue gepasseerd. In 2014 stonden zelfs drie thema’s centraal; Maserati 100 years, Pre War race legends en Mustang big screen heroes. Ferrari is het enige merk dat tweemaal gepresenteerd werd, in 2008 ‘60 jaar Ferrari’ en tijdens de laatste editie stond Ferrari wederom in de spotlight en werden 25 topstukken getoond uit de geschiedenis van 70 jaar Ferrari.

Jubileumeditie
Op 11, 12, 13 en 14 januari 2018 zal Maastricht in het teken staan van de 25ste editie van InterClassics Maastricht. Deze jubileum editie zal synoniem staan voor de highlights van de afgelopen 25 jaar. Aan de hand van de 18 thema’s, die door de jaren heen gevoerd zijn, zal een unieke collectie van 18 topstukken gepresenteerd worden. De mooiste en meest exclusieve classic cars zullen tentoongesteld worden. Uiteraard wordt er ook een breed podium geboden aan alles gerelateerd aan deze classic cars, van onderdelen tot automobilia.

De afgelopen kwart eeuw hebben wij in totaal maar liefst 400.000 bezoekers mogen ontvangen. De groei van de bezoekersaantallen, van enkele duizenden bezoekers tijdens de eerste editie in 1994 tot en met de verwachting van 30.000 bezoekers voor de komende editie, vormt een solide basis voor de toekomst. In 2015 hebben wij het succesvolle zusje ‘InterClassics Brussels’ mogen toevoegen echter is onze ambitie qua uitbreiding nog niet voldaan. In de nabije toekomst hopen wij dan ook nieuwe initiatieven te mogen aankondigen.

Snelle doorloop, extra voordelig:          Koop uw ticket online